Mobil Weekend

Magasan lehagyták a mobilok a desktopot

2016. április 04. 16:39 - MobilWeekend

smartphone-431230_960_720_1.jpg

Elérkeztünk arra a szintre, hogy most már az online eltöltött idő 65%-át a mobilok adják. A desktop már egy jó ideje visszacsúszott a 2. helyre és egyre hátrébb kerül a sorban.

A comScore alapos kutatást végzett az internethasználók körében arról, hogy mely platformokat részesítik előnyben, milyen aktivitással és mennyi időt töltenek el rajtuk. A teljes riportot itt olvashatjátok: 2016  U.S. Cross-Platform Future in Focus.

Melyik platformon töltünk több időt digitális média fogyasztással?

screen-shot-2016-04-03-at-7_29_01-am-800x401.png

Forrás:Marketingland

Az ábrából világosan kiderül, hogy az elmúlt 2 évhez képest szépen emelkedett az okostelefon nyomkodással töltött idő. 65%-ban a mobilunkat használjuk digitális médiafogyasztásra és azt is főleg alkalmazásokon keresztül tesszük. Az asztali gépek 12%-ot zuhantak 2013 óta, így már csak 35%-át teszik ki az online időnknek.

Azért ez még nem jelenti azt, hogy vége lenne a PC-nek, hiszen nagyon sok online tranzakció folyik még asztali gépeken. Sok márka még mindig desktopra lő, pedig a fogyasztói viselkedést már inkább a mobilok határozzák meg. Már ma is, de a jövőben méginkább érdemes lesz a mobilos tartalmakra koncentrálni.

Ami nekünk még érdekes lehet, az a top látogatott oldalak (Google, Facebook meg az amerikaiaknak a Yahoo) statisztikái. Egyedi látogatószámból értelmeszerűen a Google áll az első helyen, bár az érdekes, hogy főleg multiplatformból tevődik össze és kevésbé mobilból. A Facebook, Yahoo, Amazon, Microsoft stb.-nál az egyedi látogatószám főleg mobil használókból jön össze.

screen-shot-2016-04-03-at-7_30_40-am-800x409.png

Forrás:Marketingland

Ami a különböző tartalmak böngészésével eltöltött időt jeleni, az adatforgalom túlnyomó részt mobilról érkezik. Ha megnézzük különböző nagyobb portáloknál, mint a Yahoo, AOL és MSN  még a desktop vezet, bár ezek nálunk vagy meg sem vetették a lábukat, vagy kihaló félben vannak. Minden más kategóriában a mobil vezet. A híreket mobilról olvassuk, vásárolni is már inkább alkalmazásokon keresztül szoktunk, csak úgy, mint játszani, vagy Facebookozni.

screen-shot-2016-04-03-at-9_44_38-am.png

Forrás:Marketingland

Bár a kutatás nem mond túl sok újat, azért mégis érdemes elgondolkodni a jövő lehetőségein, a változásokon, és, hogy milyen irányba fog haladni a fejlődés. A laptopok összemennek a telefonok laptop méretűvé nőnek? Milyen ütemben csökken majd a PC-k használata? Lehet, hogy egyszer végleg eltűnnek? Az appoké a jövő? Hogyan alkalmazkodik a piac a multiplatformokhoz?

Tetszett a cikk? Kövess minket Facebookon is!

Forrás: Marketingland

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr988558904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2016.04.04. 22:53:08

Csakhogy nem értem félre: a Desktop alatt mit értünk? A Notebook desktop vagy mobile?

És mit jelent a külön mobil, Mobil app és smartphone kategóriák?
süti beállítások módosítása