Mobil Weekend

Hogyan csalogatja vissza a Microsoft a fejlesztőket magához?

2016. április 05. 11:31 - MobilWeekend

microsoft-build-keynote.jpg

Valahogy meg kell nyerni a fejlesztők szívét, ha továbbra is fenn akarják tartani a Windows Phone-t.

A Build fejlesztő konferencián a Microsoft elárulta, hogyan kíván versenyben maradni a mobilpiacon úgy, hogy nem túl népszerű a mobil OP rendszerük. Ahelyett, hogy az alkalmazás fejlesztésre koncentrálnának a Windows 10-hez, inkább olyan eszközöket akarnak gyártani, amikkel megkönnyíthetik a fejlesztők életét, hogy bármilyen platformra tudjanak fejleszteni, abban reménykedve, hogy ezzel a lépéssel globálisan tesznek jót a Microsoftnak.

Az egyik ilyen lépésükben a Xamarin eszközeit fogják ingyenessé tenni a fejlesztőknek, ahol C#-ban tudnak majd appokat fejleszteni Androidra és iOS-re is. Kérdés, hogy mennyire fog ez elterjedni azon fejlesztők körében, akik már egy ideje native appokat fejlesztenek ezekre a platformokra a saját programozási nyelvükön.

Az eddigi mobil stratégia azon alapult, hogy a fejlesztők olyan mobilra fejlesszenek csak, amiken fut a Windows, de ez hosszú távon nem volt tartható. A Microsoft ezzel szemben most úgy akarja pozicionálni magát, mint egy vállalat, ami eszközöket ad a fejlesztéshez minden platformra.

A cross-platform fejlesztés első számú eszköz szolgáltatója akarnak lenni, és egy komplett multiplatform ökoszisztémát szeretnének felépíteni a fejlesztőknek.

Az új Bot Framework például olyan eszköz, ami leveszi a fejlesztők válláról a terhet és helyettük kommunikál a felhasználókkal a különböző webes szolgáltatásokban. A Bot Framewrok minden mobil platformon működik és olyan chat alkalmazások is integrálva vannak benne, mint a GroupMe, Skype, Telegram vagy a Slack.

Ez az új stratégia talán felpezsdíti a Windows 10-re való fejlesztéseket is a jövőben.

Tetszett a cikk? Kövess minket Facebookon is!

Forrás: PCworld

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr818567860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desw 2016.04.06. 01:57:09

Korábban kellett volna megszabadulni a kretén Ballmertől, és hallgatni kellett volna a fejlesztők igényeire 8-10 éve. (pl. VS2008/VS2010 vs. WinMobile 6 support)
süti beállítások módosítása