Mobil Weekend

Lássuk, mi jött ki frissen az MWC-ről

2016. február 23. 10:13 - MobilWeekend

Próbálunk lépést tartani a nagy bejelentésekkel. Okostelefon, kütyü, virtuális valóság, hatalmas innovációk és IoT újdonságok tömkelege érkezik vasárnap óta a 2016-os MWC-ről. Szemezgettünk a legnagyobb technológiai újításokból: 

Lapozható lesz a jövő kijelzője

 A rugalmas kijelzőről már írtunk, de a Verge és a Mashable most élőben az MWC-n ki is próbálta a FlexEnable hajlítható LCD-s kijelzőjét. Akár egy újságpapírt, úgy lehet hajtogatni, köszönhetően a vékony műanyag lapnak, amiből a kijelzőt készítették. Egyelőre még csak demo verzió, de egy éven belül szeretnék piacra dobni.  

Bármely developer integrálhatja az app-ját, hála a Cyanogen-nek

 Mobilalkalmazás fejlesztőknek szuper hír, hogy a Cyanogen lehetővé teszi az új Microsoft app integrációját, így teljes hozzáférést biztosítva a Cyanogen API-hoz és egy platform segítségével rögtön beágyazódik az Op rendszerbe. Nem csak Microsoftosoknak, hanem MINDEN fejlesztőnek elérhető lesz ez a funkció a jövőben. Juhé! 

 

2016-02-23_1122.png

Intelligens cipő a Samsung jóvoltából

Az IoFIT keresve sem találhatott volna jobb nevet magának. A nagyközönség egyik kedvence lehet az okoscipő, amelyben beépített szenzorok folyamatosan érzékelik az egyensúlyodat, melyet egy app segítségével figyelhetsz edzés közben... hasznos kütyü lesz a jövő sportolóinak! 

iofit_main_1_1.jpgDögös Huawei 2 az 1-ben

A Huawei is nagyot villantott tegnap az MWC-n, bemutatta ugyanis a legújabb 2 az 1-ben kategóriába sorolható 12 hüvelykes MateBook-ot. Szexi vékony kijelző, nagyon kapós megjelenés... előreláthatólag 800 Euróért lehet majd megvenni az alap modellt.

 

A Sony bemutatta az új Xperia sorozatát

A Sony ígéretükhöz híven egy masszív Xperia okostelefon csokorral érkezett. Bemutatták az Xperia X-et, az X Performance-t és az XA-t. A GSM Arena kiválóan összefoglalta a lényeget. 

2016-02-23_1253.png

 Tetszett a cikk? Kövess minket Facebookon is!

Források: The Verge, Techcrunch, GSM Arena, The Guardian, Techradar, Androidpit. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr1008412852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medgar 2016.02.24. 09:47:34

Az IOFIT tetszik. Megjelenés? Ár?

Wrex 2016.02.24. 10:05:09

Az lesz majd az igazi áttörés, ha valaki egy olyan APIt csinál, amin keresztül a sok IoT _gyárilag_biztonságosan_ tud kommunikálni, azaz a lehallgatása és a feltörése is kellően nehéz lesz. Mert addig ez a sok fosch elsősorban a hackerek számára lesz aranybánya.

MobilWeekend 2016.02.24. 10:33:52

@Medgar: Elvileg júliusban dobják piacra, a bevezető ár pedig 200$ körül mozog.

Medgar 2016.02.24. 10:35:02

Köszi. Végre egy "okoseszköz" amit valóban ki tudok használni..
süti beállítások módosítása