Mobil Weekend

Fintech forradalmat hoz el nekünk a Revolut világszerte ingyenes bankkártyájával

2016. március 11. 14:20 - MobilWeekend

revolut.png

Fintech forradalom készül a Revolut jóvoltából, melyet mi is megtapasztalhatunk, ha igényeljük a nemzetközi bankkártyájukat.

Ingyenes havidíj, ingyenes bankkártya díj, díjfizetés mentes készpénzfelvétel itthon és külföldön is, valamint a kártyás vásárlás és az utalás is teljesen ingyenes a Revoluttal. Ez eddig jól hangzik. Elég letöltenünk az alkalmazást mobilra, regisztrálunk, majd egy azonnal használható virtuális bankkártyát kapunk, melynek fizikai változata teljesen ingyenesen 3 nap múlva meg is érkezik hozzánk. Feltöltése pedig egyszerű kártyás felöltéssel történik vásárláskor bármilyen bankkártyával.

Ez nem egy fintech-jövőkép, hanem egy már régóta létező teljesen kézzelfogható dolog. Csak még el kell terjednie nálunk is a köztudatban. A hasonló típusú mobile-only alkalmazás világ pedig gyökeresen megváltoztathatja a hazai bankok szolgáltatásait a jövőben. A fintech lényege, hogy az új pénzügyi technológiák teljes mértékben alkalmazkodjanak a mi “mobil” igényeinkhez, és nagyban megkönnyítsék a vásárlást.

Ez a rohamosan terjedő technológia alapjában véve fogja a vásárlási szokásainkat is átformálni, ehhez pedig az Európai Unió is bőven rendelkezik megpályázható támogatással a fintech startupok számára.

A Revolut ráadásul kizárólag mobilalkalmazáson elérhető. Sajnos a buktatói közé tartozik, hogy csak dollárban, fontban és euróban vezetnek számlát, illetve annak ellenére, hogy ingyenes az utalás a küldőnek, aki fogadja a pénzt, annak a számláját mégis megterhelik kezelési költséggel.

A Revolut kitűnő példa a jövő fizetőeszközére és a pénzügyi technológiák hatalomra törésére.

Tetszett a cikk? Kövess minket Facebookon is!

Forrás: bankkartya.hu, Revolut

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr568465312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása