Mobil Weekend

Mi is az az IoT?

2016. július 07. 08:35 - MobilWeekend

"Nem ér semmit az app, ha nincs, amit vezéreljen" - Soma az IoT-ről

160629_mobilweekend_facebook_1200x628_otlet_1.png

Mivel a Mobil Weekend Budapest 2016 fejlesztői versenye alapvetően egy IoT eszköz és egy mobilalkalmazás együttes elkészítését kívánják meg, gondoltuk nem árt, ha kicsit kifejtjük, hogy miről is van szó pontosan...

Somogyi Róbert, a Mobil Weekend Budapest 2016 főszervezője az Internet of Things-ről:

Az idei konferenciát azért építjük az IoT téma köré, mert a jövő technológiai innovációi mind IoT alapúak lesznek. Egyszerűen előre kell tekinteni és a mobilfejlesztésben azt látom, hogy önmagában egy alkalmazás kevés a sikerhez. Technológiában és hardverben kell gondolkodni, hogy a termék értékesíthető legyen.“

Az IoT alapja, hogy az eszközök olyan chipekkel és szenzorokkal ellátott modulokból épülnek fel, melyek önálló adatszolgáltatásra képesek, emellett pedig egy internethez hasonló hálózatot alkotva kommunikálnak egymással.

“El kell menni IoT irányba, pl. okos kávéfőző, okosóra, szenzor hálózatok stb. A fejlesztői verseny is úgy épül fel, hogy egy hardver és a hozzá tartozó szoftver készüljön el a 3. nap végére. Önmagában nem ér semmit egy alkalmazás, ha nincs, amit vezéreljen.

Magyarországon szinte el sem tudjuk képzelni, hogy milyen hatással lesz az életünkre, ha ez a technológia az iparból leszivárog a hétköznapjainkba. Képzeljük el, ha már nem is mi rendeljük az ételeinket, hanem a hűtőnk küldi el a megrendelést a boltnak, ahova járunk, vagy nem is egynek, hanem annak, amelyikben a kedvenc márkánk éppen a legolcsóbb… Ezért is várunk olyan ötleteket idén a fejlesztői versenyünkre, amelyek mobilos IoT megoldásokkal adnak választ mindennapi vagy az eltérő iparágakban jelentkező problémákra. Célunk, hogy ezek publicitást kapjanak, így az emberek betekintést nyerhessenek a – szinte már a jelennek számító – jövőbe.

160629_mobilweekend_facebook_1200x628_otlet_1.png

Éppen ezért a szeptemberi Mobil Weekend Budapest 2016 rendezvény is a 3 betűs rövidítések köré fog épülni: IoT - Mobil - M2M, mivel ez egy hasznosítható irány.

A Mobil Weekend Budapest 2016 ötletversenyén, mi erre vagyunk kíváncsiak: tudsz-e olyan alkalmazással irányítható okos eszközt mondani, amilyen még nincs a piacon, de égető szükség lenne rá?”

Küldd el nekünk az ötleted és ha szerencsés vagy, szeptemberben megvalósítja azt egy komplett fejlesztői csapat, veled az élen!

Jelentkezni ITT tudsz.
Facebook esemény

Üdv,

Somasomogyi_robert_foto1.jpg
Mobil Weekend Budapest 2016

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr288871744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsontra Volta 2016.07.08. 14:46:29

Ugyan nem mobilra fejlesztek, de én a leginkább az okos felhasználóknak örülnék :)
süti beállítások módosítása