Mobil Weekend

Facebook nagylelkűség: ettől a héttől az Androidosok is streamingelhetik a vidóikat

2016. március 01. 11:17 - MobilWeekend

live-android-screen.jpg

Forrás: Appsnape

Mostantól elérhetővé válik minden Androidosnak, hogy live streaming videókat töltsenek fel Facebookra.

Először az USA-ban lesz elérhető ez az opció, majd később terjesztik ki a többi országra. A Facebook Live lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy élő videókat osszanak meg első körben az iOS-re készült appon keresztül.

Az élő videómegosztás már régi vágya a Facebooknak, tekintve, hogy ezzel a lehetőséggel kiszélesíthetik a hírfolyamot, hogy még több, változatosabb de főleg real-time tartalom kerüljön ki. Továbbá hozzátették, hogy az emberek háromszor több időt töltenek el ilyen live streaming videók nézegetésével, mint egy nem élő videóéval. Azok, akik ilyen élő tartalmakat néznek Facebookon, 50%-uk Androidos, ettől a héttől kezdve pedig már nekik is elérhetővé válik ez az opció.

De mi a helyzet a Persicope-al és a Meerkattel?

A Periscope szintén egy élő video streaming app, csak Twitterre. Az ötlet Kavyon Beykpour agyából pattant ki, amikor a török Taksim téren levő tüntetésről folyamatosan tudta követni az eseményeket a posztok miatt, csak éppen látni nem lehetett belőlük semmit. Ekkor fordult a Twitterhez azzal az ötlettel, hogy milyen jól jönne ilyen esetekben egy live streaming app…

A Meerkat-ot a Periscope ellenefelének tartották, bár nem tudni, hogy a Facebook újításával mennyire fognak tudni egymás mellett létezni. A Meerkat ugyanis nem csak Twitteren, hanem Facebookon is működik, így méltó kihívója lehet a Facebook video streaming appjának.

Tetszett a cikk? Kövess minket Facebookon is!

Forrás: Appsnape

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr178431692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása