Mobil Weekend

Google I/O 2016 - amire számíthatunk

2016. május 18. 14:53 - MobilWeekend

kepernyofoto_2016-05-18_14_42_34.pngForrás: Techcrunch

Május 18-tól 20-ig tart a 2016-os Google I/O rendezvény. Vajon min szorgoskodtak az elmúlt 12 hónapban? Ma van az a nap, amikor mindenre fény derül, ami a Google háza tájékán történik, kezdve az automata Androidos autóktól egészen a Tango projektig.

ANDROID N

Az Android N mindenképpen a fő témakörök közé tartozik, a cég már jó ideje fejleszti és pár hónapja kiszivárogtak olyan feature-ök, amiket a fejlesztők már előszeretettel használhatnak. Lesz pl. beépített osztott képernyő mód, teljesen felújított értesítési rendszer, illetve energiatakarékos mód, hogy ne merüljenek feleslegesen az eszközök, ha éppen nem használjuk őket.

ANDROID WEAR UPDATES

Viszonylag régóta nem hallottunk pletykákat az Androidos hordozható kütyükről, de az sokat elmond, hogy a Google I/O egy egész napot fog szentelni nekik, méghozzá 19-én, holnap. 

ANDROID APPOK A CHROMEBOOKHOZ

Minden jel arra mutat, hogy a Chromebookon futnak majd az Android alkalmazások, ráadásul szép számmal. Korábban a Reddit-en már valaki felvetette az ötletet és úgy néz ki felfigyeltek az észrevételre.

GOOGLE VR HEADSET

Egyes pletykák szerint új kinézetet és sokkal több funkciót kap majd az új Google VR Headset, de még mindig kábelesen hozzá lesz kötve a PC-hez, telefonokhoz. Más pletykák szerint azonban teljesen függetlenek és önműködőek lesznek a VR szemüvegek. Kíváncsian várjuk!

ANDROID VR

De mit ér önmagában a headset, ha nincs, ami fusson rajta? Platform szinten az Android integrálva lesz minden VR headsetbe a Google elmondása szerint.

PROJEKT TANGO

A Tango projekt már szintén nem mai téma, hiszen fejlesztik már egy ideje. A lényeg, hogy ezentúl minden eszköz monitorozni tudja majd a helyzetét a környezetben és képesek legyenek tanulni, feltérképezni, és meghatározni saját pozíciójukat, valamint leképezni a körülöttük lévő világot.

Tetszett a cikk? Kövess minket Facebookon is! 

Forrás: Techcrunch

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr228727982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása