Mobil Weekend

A Google rágyúrt az okostérképekre

2016. március 17. 13:42 - MobilWeekend

mtiymzaznju1mtuwoteymtay.jpg

forrás: Readwrite

Rengetegen használjuk a Google Maps-et és a Waze-t útvonaltervezésre, csak úgy, mint az Ubert utazásra. "Akkor miért ne lehetne A Maps-et és az Ubert összekapcsolni a Waze-t meg tökélyre fejleszteni?" Gondolta a Google. 

A Maps-be integrált Uber most már díjat becsül, kiszámolja a menetidőt és a térképen is mutatja, hogy merre jár a sofőrünk. Ráadásul összehasonlítva kidobja opciónak az UberX-et, az Uber XL-t és az UberBlack-et is, hogy legyen miből válogatni. Ami még plusz, hogy más ride-sharing appokat is most már elvileg mutat a Maps, mint az Ola, Hailo vagy talán a jövőben a Wunder, így többféle opció közül is válogathatunk majd. Nem árt, ha előre tudjuk, egy átmulatott éjszaka után hajnalban az utcára kikeveredve, hogy melyik autó van hozzánk közelebb és mennyiért vinne végre haza.

screenshot_20160316-081221_1024.png

Ám a Google, a Maps-el párhuzamosan a Waze-t is fejleszti. Mától ugyanis elérhető a Waze Planned Drives mód, ahol megtervezhetjük az üzleti utat, meetinget, vagy fontos találkozót, ahol jelenésünk lesz aznap. Az app lehetővé teszi, hogy megadjuk, mikor kell eljutnunk a kijelölt célállomásra, hogy ott mennyi időt szándékozunk majd eltölteni és értesít, amikor már mennünk kell tovább. Mindeközben figyelembe veszi a dugót, baleseteket és eszerint kalkulálja ki az utazásra szánt időt és az útvonalat. Emellett összekötheted a Waze-t a naptáraddal és a Facebook eseményekkel is.

Fontos megemlíteni azonban, hogy a Google okos személyi asszisztensében, a Google Now-ban már egy ideje elérhető ez az előre tervező opció.

A fő kérdés azonban az, hogy vajon mikor fogja a Googe a  Waze-t és a Maps-et egy termékké alakítani?

Tetszett a cikk? Kövess minket Facebookon is!

Források: Techcrunch, The Verge, Gizmodo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr848489614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása