Mobil Weekend

Okostelefonnak álcázott fegyver? A “legjobbkor” jöttek ki vele…

2016. március 25. 11:05 - MobilWeekend

160321123810-smartphone-gun-780x439.jpgForrás: CNN

Ha becsukom telefon, ha kinyitom fegyver.

Nem elég, hogy a rendőrök minden évben egyre több embert lőnek le, a “gyanús” fegyvernek látszó mindennapi tárgyak miatt, az Minnesotai startup, Ideal Conceal mégis jó ötletnek találta piacra dobni az okostelefonnak látszó fegyvert. Nagyon cseles és még jól is néz ki, de vajon mennyivel árt majd többet mint használ?

Csak képzeljük el, hogy az utcán a gyerekek menőznek az új “telefonjukkal” és véletlenül lelőnek valakit. Vagy őket lövik le véletlenül. Persze nyilván lenne rá szabályozás, de belegondolni is rossz, hogy mekkora katasztrófát okozhat egy ilyen mobil-fegyver forgalomba hozatala, ha csak a terrortámadásokra gondolunk.

A .380-as kaliberű, 2 töltetű fegyver előreláthatólag 395 dollárba fog kerülni és a fejlesztő Kirk Kjellberg elárulta, hogy már 2500 e-mailt kapott az előrendelésre. Szerencsére még nem dobták piacra, és még nyárig nem is fogják.

Tetszett a cikk? Kövess minket Facebookon is!

Forrás: CNN

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr808525140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dik_ 2016.03.26. 06:10:22

Kelly,
Ha majd anyádnak lövik ki ilyennel a szemét, talán rájössz.

B-Bird 2016.03.26. 08:03:21

@Kelly és a szexi dög: Nincs ezzel semmi baj, amcsiban viccesebb lesz. Majd szaporodnak az olyan testkameras videok, ahol a rendorbacsi ementalisra vette a tizenevest, mert az a kezeben az iphone8SE -vel eppen posztolni akarta az aznapi uzsonnajat facsén.

dukeekud 2016.03.26. 10:06:57

Szerintem leginkabb sajat magukat fogjak fejbe loni vele. Fulehez teszi, es egyszer csak elsuti.
Ennel nagyobb baromsagot nehezen tudok elkepzelni, mint hogy minden telefonalas egy potencialis eletveszejes helyzet legyen.
Remek megoldas lenne meg, fogkefebe, fesube, vagy borotvaba lofegyvert epiteni.

2016.03.26. 10:11:18

@Kelly és a szexi dög: egyetértek, ezzel a termékkel alapvetően semmi baj nincs, csak szerintem nevetséges 2 db .380 ACP lőszer, mert ez ugye a 9 mm Browning Short, ami nem egy jó választás önvédelemre, másrészt meg túlárazott, sokkal olcsóbban lehet kapni, Bersa, Hi-Point, mindenféle Makarov pisztolyokat, de kb ennyiért kis Rugert is vagy Kel-Tec-et is amiknek van minimum 6 lőszeres tára. Én nem vennék ilyet.

@B-Bird: @dik_: azt azért jó lenne, ha a hültemagyarok is belátnák, hogy a US-ben a fegyverviselés alkotmányos jog, kimondta a legfelsőbb bíróság, hogy nyíltan lehet viselni (nem hadonászni, meg ráfogni másokra), puskát hordszíjon, pisztolyt tokban az öveden.

Emellett vannak a rejtett viselést engedélyhez kötő államok, de a nyílt viselés mindenütt mehet, elvileg, mert ugye ott is a rendőr az jellemzően, aki nem ismeri a jogot és/vagy direkt megszegi, visszaél a hatalmával.

A fegyvernek látszó tárgy miatt lelőtteken semmi se segít, csak az, ha a rendőröknek jobban megtanítják, hogy az alkotmányt tiszteletben kell tartani, a polgár meg nem ellenség.

@poszt

"Csak képzeljük el, hogy az utcán a gyerekek menőznek az új “telefonjukkal” és véletlenül lelőnek valakit." - meg véletlenül elüt az autó, véletlenül leesel a lépcsőn, "véletlenül" elsül az igazi fegyvered (ez lehetetlen, véletlenül nem sül el), amit teljesen legálisan tartasz, rád zuhan a MIR-űrállomás stb.

Ja, bocs fegyver véletlenül nem sül el. Anyagfáradásra gondol a posztoló? Olyat még nem hallottam. Akiknek "véletlenül" sül el a fegyvere, azoknak nem véletlenül sül el. Hanem mert a fegyverkezelés 3-4 alapszabályát nem tartották be, szándékosan. És elsül a fegyver és gondatlanságból valakire rálőnek. Ez nem véletlen, hanem eshetőleges szándék, tudatos gondatlanság vagy hanyag gondatlanság. Nagyon nem véletlen.

"Persze nyilván lenne rá szabályozás..." - van rá szabályozás. Ezért kerülhet forgalomba. Mellesleg ahol az állam szabályoz, ott minden rossz elképzelhető. Lásd hitleri Németország, sztálini Szovjetunió, Lincoln-féle polgárháború, ami az etatizmus egyik ledurvább húzása volt.

"de belegondolni is rossz, hogy mekkora katasztrófát okozhat egy ilyen mobil-fegyver forgalomba hozatala" - ostobaság, 2 db .380 ACP lőszerről van szó. Milliónyi kisebb méretű, de erősebb és/vagy nagyobb kapacitású fegyver van forgalomban csak a US-ben. Mondjuk a Ruger, Kel-Tec, Bersa, Makarov, Glock 26, ezerféle .22-es, modellek, még egy kis .38-as revolver a maga 5 lőszerével is durván lenyomja ezt a kis kétlövetűt.

"ha csak a terrortámadásokra gondolunk." - nyilván a terrorista csak ilyet fog használni... Mikor ehhez egy registered dealer-en keresztül lehet csak hozzájutni, azonosítva magadat. Meg a kétlövetű fegyver az nagyon terroristás ám, pláneva gyenge .380 ACP kaliberrel...

Ja, hogy majd repülőre feviszik? Az egyrész már nem divat, lelövik valami vállról indítható MANPAD rakétával vagy felrobbantják stb.

A reptéri biztonsági átvilágítás mindent ki tud szúrni, de ha ez átmegy, akkor egy rendes pisztoly is, normális tárkapacitással. Ez csakis a TSA-n múlik. Vannak ennél százszor drágább kerámia, kompozit fegyverek, amik valóban átcsúszhatnának az ellenőrzésen, de érdekes módon a terroristák most Brüsszelben se vacakoltak. Szögekkel töltött házi készítésű bomba meg a jó öreg 500 dolláros Kalasnyikov volt náluk, ami percenként 600 lövésre képes és picit egyszerűbb beszerezni, mint egy ilyen mobil fegyvert, ami 2 lövésre képes egy pics@füst kis lőszerrel.

"Nagyon cseles és még jól is néz ki" - nem cseles és nem néz ki jól. Fegyvernek valószínűleg csapnivaló. Ergonómia, lőszer ereje, célzás, kapacitás, újratöltés... nagyon nem nyerő. Viccnek mondjuk jó. Kockább egy Glocknál.

2016.03.26. 10:27:16

@B-Bird: " a rendorbacsi ementalisra vette a tizenevest, mert az a kezeben az iphone8SE -vel eppen posztolni akarta az aznapi uzsonnajat facsén." - nyugi, amelyik rendőr le akart lőni egy civilt, az eddig is megtette, talált rá indokot. Fegyvernek látszó tárgy kifejezést akármire ráhúzzák, miután szétlőttek és te már nem tanúskodhatsz. Nyomorék ember sétált a botjával, agyonlőtték, mert ugyanmár minek van valakinél egy bot, amit csak egy 2 éves kislány nézne fegyvernek... Vagy egy nagyothalló ember áll a sarkon, szólnak neki, hogy álljon arrébb, nem hallja, nem ám lepaprikasprayzik vegy Taserezik, hanem agyonlövik. Az amerikai polgárral már alig van baj, a bűnözési ráta sose volt ilyen alacsony. A rendőrök által elkövetett gyilkosságok száma meg sose volt ilyen magas. Hát azt hiszem nem a polgárokkal van a baj, hanem az a baj forrása, hogy a rendőrök jó része a fegyveres erőknél szolgált, leszerelt, miután megjárta Afganisztánt, Irakot, és egyszerűen dehumanizálták, arab országokban azt tett, amit akart, naponta lőtt emberekre, majd rendőrként ugyanezt folytatja, mert alapvetően csak azért lett rendőr, mert leszerelt a seregből. Elsődlegesen nem rendőrnek képezték ki, hanem muszlim felkelők elleni harcra. Európában meg máshol is a rendőr az olyan ember, aki rendőrnek tanult, Amerikában meg a hadseregből leszerelt lelkileg, szellemileg, morálisan megzakkant emberek állnak rendőrnek már egy ideje. Elvárás lett a korábbi military career a law enforcement pályákon. Ez hatalmas hiba! Egy német és a brit rendőrök hivatalnokok egyenruhában, jogalkalmazók, ezért nem is lőnek le embereket random módon. Az amerikai rendőr sokszor ex-Marine, ex-Navy SEAL, ennek megfelelően erő, agresszív, elborul az agya, csak éppen a jogot nem ismeri meg ellenséget sejt mindenkiben.

Kelly és a szexi dög 2016.03.26. 11:39:04

@karandash: erről van szó - nem a fegyver tehet arról ha a használója hülye!
süti beállítások módosítása