Mobil Weekend

Hogy született meg a Mobil Weekend Budapest 2016?

2016. július 14. 16:51 - MobilWeekend

Soma elmeséli, mitől olyan egyedülálló a rendezvény...

160629_mobilweekend_facebook_1200x628_otlet_1.pngVan egy újjászületőben lévő 3 napos tech konferencia, amely ízig-vérig szakmai, a kapcsolatépítésre fókuszál és egy lépéssel már a hazai IT piac előtt jár: ez a Mobil Weekend Budapest 2016.

Ismerős az Internet of Things kifejezés? Érdemes jól az eszünkbe vésni, mivel a közeljövőben az IoT az aktív szókincsünk, a tankönyveink és az otthonunk szerves részévé fog válni.

Somogyi Róbert (Soma) a Mobil Weekend Budapest 2016 főszervezője mesélt a kezdetekről és arról, hogy itthon mitől annyira egyedülálló a rendezvény.

Hogyan alakult meg a Mobil Weekend Budapest 2016?

“Ismertem az alap-alapítókat és 2011-ben részt is vettünk az első rendezvényükön. Akkor láttam meg a Mobil Weekendben a potenciált, ezért úgy döntöttem, átveszem a korábbi szervezőktől. Ekkor csatlakozott Rob (korábbi alapító) és Mazsi, akikkel eldöntöttük, hogy közösen létrehozunk egy olyan rendezvényt, amire Magyarországon eddig még nem volt példa.”

Miért annyira egyedülálló a Mobil Weekend Budapest 2016?

“Eleve azért vágtam bele, mert van egy elég jelentős szakmai hiány itthon. Persze vannak tech konferenciák, viszont nincs, aki összefogja ezt a réteget. Az én célom pedig pont ez: létrehozni egy olyan rendezvényt, aminek a magját a kapcsolatépítés adja. A lényeg, hogy megteremtsünk egy olyan platformot, ami összegyűjti a szakembereket, legyen szó befektetőről, cégvezetőkről, juniorokról, seniorokról, diákokról, stb. A-tól Z-ig mindenkit a mobilvilágban, hogy később akár együtt tudjunk dolgozni velük, megismerni őket, networköt építeni.

Nincs ilyen modell itthon a rendezvény piacon, hogy verseny és konferencia egyszerre.

Az idei koncepcióhoz pedig van egy hasznosítható irányom: IoT - Mobil - M2M. Minden technológiai innováció egyértelműen IoT irányba mutat, mi pedig felismertük és kihasználjuk ezt a rendezvény kapcsán. Önmagában nem elég egy applikáció a sikerhez, technológiában kell gondolkodni, hogy amit kitalálunk értékesíthető legyen.

Fontos, hogy itthon megértessük az emberekkel, hogy önmagában kevés az app és az idei Mobil Weekend Budapest 2016 rendezvényen többek közt ezt a célt tűztük ki magunk elé.”

Van egy szuper mobilalkalmazás és a hozzá tartozó IoT ötleted?

 

Ne tartsd magadban, küldd be inkább nekünk és ha szerencsés vagy, szeptemberben megvalósítja egy komplett fejlesztői csapat, veled az élen! Ha pedig nyertek, tiétek az 1.000.000 Ft-os befektetés!

Mobil Weekend Budapest Facebook

Üdv,

Soma
Mobil Weekend Budapest 2016 somogyi_robert_foto1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr368889648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása