Mobil Weekend

Az Apple kiállt a felhasználóiért

2016. február 18. 14:24 - MobilWeekend

160222-apple-fbi.png

Forrás: Fusion.net

Hősies tettet hajtott végre Tim Cook a napokban...

Az FBI az Apple segítségét kérte, hogy feltörhessék a San Bernardino-i lövöldöző iPhone-ját. Ha hozzáférnének a telefonhoz, kulcsfontosságú információkat szerezhetnének a terrortámadás korábbi kitervelőiről és a jövőben könnyebben megakadályozhatnánk a hasonló terrorcselekményeket.

Mivel köztudott, hogy 10 sikeretelen próbálkozás után a biztonsági rendszer törli a készülék memóriáját, az FBI hálás lenne az Apple-nek, ha ezt a biztonsági rendszert kiiktatnák, hogy így többmilliónyi kombináció után végre bejuthassanak a mobilba. Sajnos az FBI-nak több hónapnyi próbálkozás után sem sikerült betörnie a rendszerbe, ezért arra kérik az Apple-t, hogy konkrétan írjanak egy olyan funkciót, amellyel meg lehet kerülni ezt a biztonsági rendszert, azaz az Apple gyártson egy hátsó ajtót a készülékekhez.

super-hero-apple.png

Így két tűz közé került az Apple, hiszen dönteniük kellett, hogy részt vesznek a terrorral szembeni küzdelemben és támogatják az FBI-t, hogy hozzáférhessenek minden telefonon tárolt adathoz, vagy visszautasítják, és továbbra is tartják magukat ahhoz az elvhez, hogy a felhasználók adatai náluk maximális biztonságban vannak. Az utóbbit választották és ezzel az Apple lényegében kiállt az felhasználóiért.

Ha ugyanis elfogadják az FBI felkérést az azt jelentené, hogy teljesen új operációs rendszert kéne programozni, amely lényegében egy hátsó kaput biztosítana az iPhone-okhoz, ezáltal minden ember adataihoz korlátlanul hozzáférnének. Ám az Apple tartotta magát ahhoz az ígéretéhez, hogy biztonságos készülékeket gyárt, így pár órával a felkérés után Tim Cook közleményben elutasított az FBI kérését.

Tetszett a cikk? Kövess minket Facebookon is!

Forrás: The Next Web

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr918401262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása