Mobil Weekend

Grafén-alapú tapasz segít mérni a vércukorszintet

2016. március 22. 13:20 - MobilWeekend

diabetes-graphene-patch.jpgElsőre menő nonfiguratív tetoválásnak tűnik, aztán, ha megnézed közelebbről, látszik, hogy valami sokkal több annál. A grafénból készült és pici arany fejű tűkkel ellátott tapasz folyamatosan méri a vércukorszintet, miközben egyúttal ellenszert is juttat a szervezetbe diabétesz ellen.

A prototípust a Seol National Egyetem professzora, Dae-Hyeong Kim és csapata készítették el. A tapaszban szenzorok vannak, amik érzékelik a testhőmérsékletet és a PH/méreg összetételt az izzadtságban. Ezután az adatokat elküldi a hozzá tartozó applikációnak, ami feldolgozza azokat. Ha a rendszer érzékeli az izzadtság összetételéből és a hőmérsékletből, hogy itt az ideje az orvosságnak (metformin, 2. típusú diabéteszhez), jeleket küld a szenzornak, ami ezáltal a mikro-tűk segítségével befecskendezi a megfelelő mennyiségű gyógyszert.

Bár a jövőben számtalan ember életét megmentheti ez az eszköz, a jelenlegi verizó még messze van a késztől. Jelenleg még nem képes megfelelő mennyiségű metformint juttatni egy felnőtt ember szervezetébe és a hőmérséklet-érzékeléssel is gondok vannak. A csapatnak még ki kell találnia, hogyan oldják meg a jövőben ezeket a problémákat.

Tetszett a cikk? Kövess minket Facebookon is!

Forrás: Engadget 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr728511774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.03.24. 17:52:53

Kérhetek ehhez egy hiteles forrást?
Mert ami itt le van írva, az egy akkora baromság halmaz, hogy büntetni kellene.
Mi a fasz az a PH/méreg??? És tudod te, hogy mi az a metformin, hogy működik stb?
süti beállítások módosítása