Mobil Weekend

Virtuális valóság vagy inkább kiterjesztett valóság?

2016. április 06. 14:25 - MobilWeekend

3056230-poster-p-1-magic-leap-scores-7935-million-to-science-the-heck-out-of-mixed-reality-lightfield-840x472.jpg

Forrás: Androidauthority

Úgy néz ki a 2016-os év a VR éve lesz, ha megfigyeljük, hogy hány gyártó jött ki mindenféle VR szemüvegekkel, és hogy az MWC többek között ezektől a kütyüktől volt hangos. A Google az egyik legnagyobb játékos VR-pályán, ahogyan ezt megszokhattuk, de a legújabb infók szerint, ami az Androidauthority Sundar Pichai CEO-val történő beszélgetéséből derült ki, a VR-nek hamarosan vége a Google számára és jön helyette az AR.

A  Facebook Oculus Rift-je inkább egy olyan valóságot kíván teremteni, mint amilyenek a legmodernebb játékos-környezetek. Náluk a virtuális valóság inkább egy stimulált valóság, ahol nagyobb hangsúlyt kapnak a social médiumok. A VR és a valóság pedig fizikailag el van szeparálva egymástól.

A Google másképpen gondolkodik. Ők egy olyan valóságot alkotnának, ami a fizikai térben is létezik, a kettő nincsen elkülönítve egymástól, hanem egyfajta 3. szemként működik, aminek segítségével a környezetünkben lévő szükséges információkat szűrhetjük. Google-ék szerint az AR-ben több potenciál van, mint a VR-ben, mivel senki nem hajlandó VR szemüveget hordani az utcán. A VR tulajdonképpen elszigetel a valóságtól, a Google pedig azokra az emberekre alapoz, akik ugyanúgy felkelnek reggel az ágyból, elindulnak a dolgukra és magukkal viszik a technológiát.

Amíg a VR láz tart, addig a Google-nek várnia kell még a nagy fejlesztésekkel, de előbb utóbb, ha lecsengett a VR mánia (csak úgy, mint anno a 3D őrület) eljöhet az ő idejük is. Kérdés, hogy a Google Glass után hogyan fognak majd kijönni az innovációval.

Szerintetek kivitelezhető a jövőben az AR technológia? Össze fog jönni a Google-nak?

Tetszett a cikk? Kövess minket Facebookon is!

Forrás: Androidauthority 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr408573778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása